joi, februarie 21, 2008

Volkswagen Passat CC


Volkswagen a prezentat in premiera mondiala, cu ocazia Salonului International de la Detroit, noua varianta coupe a cunoscutului Passat.
Noua masina se numeste Passat CC si vine sa ofere clientilor ceea ce exista deja pe piata sub numele Mercedes CLS, insa la un pret de achizitie nu foarte mare.
Cea mai importanta caracteristica a noii masini este, evident, linia caroseriei, care are forma de coupe insa care utilizeaza in premiera pentru acest segment patru portiere. De asemenea, noul Passat CC este dotat cu trapa panoramica lunga de 750 mm si lata de 1,120 mm.
Dimensiunile caroseriei sunt, de asemenea, generoase: 4.796 mm lungime, 1.856 mm latime si o inaltime cu 50 mm mai mica fata de berlina.
Sub capota, Passat CC este dotat cu cele mai moderne motorizari ale concernului. Primul propulsor, cu 4 cilindri in linie, este supraalimentat TFSI, dezvolta 160 CP si este capabil sa duca masina la 100 de km/h in doar 8.6 secunde.
Un pas mai sus se gaseste motorul de doi litri TFSI de 200 CP. Cel mai rafinat propulsor este cel de 3.6 litri care dezvolta o putere maxima de 300 CP.
Fanii diesel nu au fost uitati, noul Passat CC fiind oferit cu un diesel TDI de doi litri in doua versiuni de putere de 140 CP, respectiv 170 CP.
Momentan, motorul V6 TDI de origine Audi este rezervat doar mai scumpului Audi A5.